У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

АНОТАЦІЯ

Капітальне будівництво у сфері господарювання.

.

Дипломна робота присвячена дослідженню проблем правового регулювання процесу капітального будівництва.В роботі аналізується поняття договору підряду на проведення проектних та пошукових робіт та договору підряду на капітальне будівництво.Охарактеризовано порядок виконання проектно-пошукових та будівельних робіт,а також порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.сформульовано певні пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства України у сфері капітального будівництва.

Ключові слова:договір підряду на проведення проектних і пошукових робіт,договір підряду на капітальне будівництво,замовник,генеральний підрядник,субпідрядник,проектно-кошторисна документація,вихідні дані,технічне завдання.

ЗМІСТ

Вступ

Розділ 1. Договір підряду на проведення проектних і пошукових робіт

Сторони договору, їх права та обов’язки.

Предмет, строки та ціна договору.

Відповідальність сторін.

Розділ 2. Договір підряду на капітальне будівництво

2.1 Сторони договору, їх права та обов’язки

2.2 Предмет, строки і ціна договору.

2.3 Відповідальність сторін.

Висновки

Список використаних джерел

ВСТУП

Актуальність теми дослідження. Основним завданням в галузі будівництва на сучасному етапі є докорінна зміна інвестиційної політики, значне скорочення кількості одночасно споруджуваних об’єктів, істотне зменшення рівня незавершеного будівництва.

У нашій країні більшість будівельних робіт (понад 80%) виконується підрядним способом. Це, перш за все, пояснюється досить розгалуженою системою будівельних і спеціалізованих організацій, які функціонують у межах будівельного комплексу України, а також їх технічною озброєністю, використанням прогресивних будівельних технологій, сучасних матеріалів та конструкцій.

В умовах ринкової економіки значно підвищується роль договірних засад в організації будівельного процесу і загалом договору підряду на капітальне будівництво.Зростає рівень урбанізації та розбудови міст,будівництва нових житлових та нежитлових комплексів та іншої нерухомості.

Цим і зумовлюється актуальність обраної теми дослідження, а також тим, що відносини, що складаються в процесі капітального будівництва, мають специфічний механізм правового регулювання, обумовлений насамперед особливостями капітального будівництва, як діяльності, спрямованої на . створення нових і реконструкцію старих основних фондів виробничого і невиробничого призначення. Роботи, що виконуються на підставі договору підряду на капітальне будівництво, як правило, характеризуються тривалістю виробничого циклу, значними витратами і ведуть до створення або відновлення об’єктів нерухомості.

Крім того, відповідних певних змін зазнало правове регулювання даного договору у зв’язку з прийняттям нових Цивільного та Господарського кодексів.

Отже, тема даної роботи є актуальною на даний час, оскільки з прийняттям нового Цивільного кодексу, а також Господарського кодексу, договір підряду на капітальне будівництво набув нового змісту і потребує нового трактування.

Науково – теоретична база дослідження. На сьогодні у юридичній літературі питання правової природи договору підряду на проведення проектних та пошукових робіт не отримало належного висвітлення. Визначення юридичної природи договору необхідне для його виділення серед інших видів договорів та однозначного тлумачення. Зазначене має не лише теоретичне, а й важливе практичне значення. Адже практика укладення договорів підряду на проведення проектних та пошукових робіт у сьогоднішніх умовах зростає. Це зумовлює збільшення випадків судових спорів щодо цього договору. Тому є необхідністю дослідити юридичну природу договору підряду на проведення проектних та пошукових робіт із врахуванням норм чинного законодавства України.

Базові положення щодо договорів підряду на проведення проектно-пошукових робіт і договорів підряду на капітальне будівництво містяться в Цивільному кодексі України) та Господарському кодексі України Щоправда Цивільний кодекс України відповідні договори називає "договори будівельного підряду", проте ми будемо дотримуватися термінології спеціального законодавства.

Об’єктом дослідження є законодавство України, зокрема та його частина, що регламентує договори підряду на проведення проектно-пошукових робіт та договори підряду на капітальне будівництво.

Предметом дослідження є особливості укладення та реалізації договорів підряду на проведення пошукових, проектних робіт, а також договору будівельного підряду у господарстві.

Мета дослідження. Метою дослідження даної роботи є отримання узагальнюючих висновків з проблемних питань укладення і виконання договору підряду на капітальне будівництво також проектних і пошукових робіт на основі аналізу законодавчої бази та наукових праць з даного питання.

Методологія дослідження. При написанні роботи використовувалися загальнологічні (аналіз, синтез, індукція, дедукція, моделювання тощо), загальнонаукові (порівняльний, історичний, контент-аналіз тощо) та спеціальнонаукові методи юридичної науки.

Наукова цінність одержаних результатів полягає у можливості використання висновків даної роботи при розробці навчальних курсів цивільного права, а також спеціальних дисциплін що стосуються проектних, пошукових підрядів та підрядів на капітальне будівництво. Також висновки роботи можуть бути використані при розробці змін та доповнень в галузі цивільного та господарського законодавства.

Структурно робота складається зі вступу, двох розділів, що вміщують по три підрозділи, висновків та завершується списком використаних джерел.

РОЗДІЛ 1. ДОГОВІР ПІДРЯДУ НА ПРОВЕДЕННЯ ПРОЕКТНИХ І ПОШУКОВИХ РОБІТ

Створення об'єкта капітального будівництва має кілька етапів. Пе-ред тим як розпочати будівництво, слід виконати підготовчі роботи, до яких належать підготовка вихідних даних на проектування; розроблення та узгодження проекту; виконання робочої документації для будівництва тощо.

Договір підряду на проведення проектних та пошукових робіт тісно пов'язаний з будівельним підрядом. До початку будівництва звичайно проводяться пошукові роботи, результат яких лягає в ос-нову техніко-економічного обґрунтування будівництва і необхід-ний для складання проекту.

За договором підряду на проведення проектних та пошукових робіт підрядник зобов’язується розробити за завданням замовника проектну або іншу технічну документацію та (або) виконати пошукові роботи,а замовник зобов’язується прийняти та оплатити їх(ст..887 Цивільного кодексу).

Загальними ознаками договору підряду є направленість на виконання певної роботи та передача результату, відокремленого від роботи, замовникові. У договорі на проведення проектних та пошукових робіт такі ознаки можна виділити. За цим договором виконуються пошукові та (або) проектні роботи. А їх результат — дані, отримані внаслідок проведення пошукових робіт, та (або) проектно-кошторисна документація — передається підрядником замовнику. Ще одною характерною ознакою договору підряду називають виконання роботи підрядником на його власний


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27