У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Біографії видатних людей (твір-розповідь з елементами роздумів)

Біографії видатних людей (твір-розповідь з елементами роздумів)

Я з великим задоволенням дізнаюся нове про біографії видатних особистостей. І йдеться не тільки про письменників чи культурних діячів минувшини. Життя відомої особи, в якій би галузі не здобула успіху та чи інша людина, містить багато повчального й незвичайного.

Нещодавно я зацікавилася біографією відомого модельєра XX сторіччя незрівнянної Коко Шанель. Кожен, хто думає, що індустрія моди складається тільки з легковажних неосвічених людей, дуже помиляється.

Коко Шанель не тільки стала законодавцем моди XX сторіччя, пропагуючи стриманий і вишуканий одяг, елегантність і стиль, а й була дуже цікавою незвичайною людиною. «Якщо ви народилися без крил, не заважайте їм вирости», — казала Шанель. Та й інші її афоризми щодо одягу і моди, кохання та жіночої душі дуже вразили мене. Вишуканість і іронія відчуваються в словах цієї жінки, а ще — мудрість, життєва мудрість.

«Я люблю, коли мода виходить на вулицю, але я не допускаю, що вона може приходити звідти». Стриманість і скромність, елегантність всесвітньо відомої «маленької чорної сукні», елементи чоловічого одягу з його діловим стилем стали візитівкою талановитого дизайнера. Мені імпонує її ставлення до жінок та моди: «Мода минає, стиль залишається». Саме так. Пошук внутрішньої індивідуальності, власного образу і стилю, заперечення усього надмірного та маскарадного стали основними принципами Шанель.

Про ідеальний одяг Коко висловилась так: «Якщо вас вразила красою якась жінка, але ви не можете згадати, у що вона була вдягнена, значить вона була вдягнена ідеально». Якби ж сучасні молоді дівчата уважно дослухатися до подібних порад! Як часто ми намагаємось вдягти щось якомога блискучіше, якнайяскравіше, аби тільки впасти в око, запам'ятатися, забуваючи, що індивідуальність запам'ятовується краще... До речі, і надмір показово дорогих речей і прикрас модельєр так само заперечувала: на її думку, багатство має бути в простоті і якості одягу, у стилі. До речі, і сучасні історики моди називають золотий колір у повсякденному одязі ознакою поганого смаку. Озирнімося — все навколо блищить.

«Так от що таке слава — самотність!» — вигукнула одного разу Шанель. Ми багато знаємо про її життя, але, звісно, ніколи не дізнаємося всього. Утім, Коко Шанель стала центральною постаттю модного світу усього сторіччя й багато в чому змінила погляди на моду та стиль. Й афоризми та моделі не забуваються й не втрачають актуальності, бо мода минає, а стиль і гарний смак — залишаються.