У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Веселі старти (твір-розповідь у публіцистичному стилі)

Веселі старти (твір-розповідь у публіцистичному стилі)

Щоосені у нашій школі проводиться спортивне свято під назвою «Веселі старти». Воно стало традицією, яку люблять і поважають от уже кілька поколінь.

Щороку у заході бере участь дедалі більше школярів. Починається свято ще зранку. Тоді проводяться жартівливі конкурси, які створюють настрій і особливу атмосферу, що тримається протягом усього дня. Кожен охочий може виміряти свій зріст і вагу — варто лише завітати в медпункт. Наприкінці свята оголошуються результати в номінаціях «найважчий школяр», «найлегший школяр», «найвищий школяр» та «найнижчий школяр». Участь у конкурсах ваги та зросту, звісно, суто добровільна, тому ще ніколи ніхто не ображався на результати — навпаки, всі радо показують дипломи переможців друзям та радіють разом.

Але спорт — це не тільки веселі жарти, а й серйозність і зібраність. Тому вдень відкриваються справжні спортивні змагання. Якщо б хтось сторонній поспостерігав за тими пристрастями, що панують на спортмайданчику, одразу б зрозумів, що тут усе не менш серйозно за олімпійські ігри. Такі самі переживання, така сама жага перемоги і така сама взаємопідтримка, повага.

Змагання традиційно проводяться паралельно в спортивному залі та на вулиці — надто багато учасників і глядачів, надто багато видів спорту. У залі стрибають у довжину, з місця, дівчата виконують вправи на гнучкість, крутять хулахупи (хто довше?), виконують вправи зі спортивним реквізитом. Тим часом надворі вирують спортивні змагання масштабніші, тут зібралися глядачі, серед яких є і батьки, і вчителі, і, звісно, самі учні.

Марафон на три кілометри — мабуть, найскладніше змагання серед усіх. Не кожен учасник, як каже наш учитель фізкультури, здатен «долетіти до середини марафону». Цього року зовсім несподівано для всіх у марафоні виграла дівчинка, учениця десятого класу. Хоча зазвичай перемагають хлопці. Скільки було радощів на обличчі переможниці! Але не менше радості відчули і її однокласники — тепер грамота переможця марафону висітиме у їхньому класному куточку.

Стрибки в довжину, баскетбол, біг на короткі дистанції, різноманітні ігри з м'ячем — усе це можна спостерігати біля школи.

Прекрасною традицією «Веселих стартів» є відкриття шкільного чемпіонату з футболу. Саме тут грають свій товариський матч переможці минулого року. Серед глядачів фанатські пристрасті вирують не менше, ніж на справжніх футбольних чемпіонатах, хіба що поводяться вони значно чемніше, ніж деякі футбольні фанати.

«Веселі старти» — справжня подія для школи. Потім ще не один день результати обговорюватимуться на перервах та після уроків. Прекрасно, що всі ми можемо дістати задоволення від цих змагань. Тож привітаймо переможців і не забуваймо, що спорт корисний не тільки раз на рік, і забувати про нього не треба!