У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Кожен фініш - це, по суті, старт

Кожен фініш - це, по суті, старт

Кожна людина повинна ставити перед собою цілі. Вони мають бути великими, але важливо, щоб ці великі цілі були розділені на маленькі кроки, що, немов сходинки, ведуть до мети. Лише тоді кожен фініш буде стартом до наступної перемоги.

Прикладом постійної боротьби, маленьких та великих перемог може бути життя видатної української письменниці Лесі Українки. Ця тендітна, виснажена хворобою жінка постійно боролася зі страшним болем, із важкими обставинами життя — і здобувала перемогу. Вона не плакала, не скаржилася на долю, а мужньо йшла вперед, крок за кроком долаючи перешкоди.

Звичайно, такі особистості, як Леся Українка, можуть бути прикладом для всіх. Але мені хочеться розповісти про людей, які завжди поряд з нами, для яких кожен фініш є справжнім стартом у майбутнє. Це наші вчителі. Вони вміють поєднувати любов до своєї справи з любов'ю до учнів, щодня творять розумну і добру людину, навчають дитину жити, думати, розуміти життя. Діти виростають, ідуть своїм шляхом, але біль розлуки вгамовують нові учні, і знову фініш виявляється стартом нових перемог.

Кожен із нас повинен пам'ятати, що фініш у справах має бути поштовхом до звершень. Лише за таких умов наше життя буде яскравим, сповненим радості пізнання і перемог.