У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Немає нічого ціннішого за здоров'я

Немає нічого ціннішого за здоров'я

Міцне фізичне здоров'я — це обов'язкова умова щасливого життя. Здорова від природи людина не помічає свого здоров'я і, лише втративши його, розуміє марність усього того, що було для неї найголовнішим: кар'єра, успіх, гроші, знайомства, стосунки.

Учені попереджають: здоров'я нашої нації під загрозою. Найстрашніші хвороби атакують українців, тисячі наших співвітчизників не можуть дати ради своєму життю. Іван Драч у поемі «Чорнобильська мадонна» одним із перших заговорив не лише про страшні наслідки бездуховності, що призвело до катастрофи, а й про СНІД. Ця страшна хвороба не знає жалю. Учені попереджають, що Україна посідає одне з перших місць у світі за швидкістю поширення СНІДу серед населення. Медики не зможуть ні вберегти, ні вилікувати від цієї пошесті. Кожна людина має навчитися відповідати за своє здоров'я.

У зв'язку з цим доречно згадати подвижницьке життя Порфирія Іванова, який ніколи не пив і не палив, у будь-яку пору року і в будь-яку погоду купався у відкритих водоймах. Міцне здоров'я дозволяло відчувати себе щасливою людиною. Він був готовий прийти на допомогу всім, хто потребував цього, власним прикладом учив людей бути здоровими, а отже, щасливими.

Отже, найцінніше, що може мати людина в житті, — це здоров'я. Здорова людина має благословляти Бога за цей дарунок, дякувати батькам, які передали здоров'я у спадок, берегти цей дарунок і передати його своїм дітям.