У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Твір на тему: Хто в лісі живе

Твір на тему: Хто в лісі живе?

В українців дуже багато цікавих історій про те, хто живе в лісі. Коли ми ходили до лісу, то одразу відчули, що там хтось є. Його не видно, але воно... Якось дуже боязко стало! Запитали у вчителя, у татка, в дідуся. Вчитель розповів про мурашок, пташок, тваринок, які живуть у нашому лісі. Он сороки верещать, дятел по стовбуру дерева стукає. Он сіра блискавка .перед очима пронеслася і зникла — це заєць побіг!

Татко про дерева розповів — вони теж живі, навіть розмовляють! Он липа шелестить листям, дуб жолудями обкидає, клен свої листи жовті, червоні, зелені розсилає... Он опеньки з-під листя виглядають, замаскувалися! Та ми все одно їх знайшли!

Та краще за всіх дідусь розповідав. Від нього ми довідалися про різних лісових істот, наших, українських. Раніше в кіно бачили тільки ельфів — вигаданих маленьких летючих чоловічків, та казкових гномів, що живуть у гірських печерах. Дідусь сказав, що в нашому лісі також багато незнайомців. Лісовик, наприклад. Кремезний такий старий із зеленою бородою, у капелюсі, схожому на велетенський гриб. Або мавка лісова — така собі дівчина-русалка, що живе у дереві. Або от потерчата — душі померлих дітей, що живуть у лісі на болоті й заманюють у трясовину людей болотними вогниками...

Одного разу дідусь розповідав про лісову панну.

Молодий лісоруб побачив у лісі клубок, який котився і привів його до красуні, що сиділа на сосновому гіллі й вишивала сорочку. Стала лісорубові панна з'являтися уві сні. Пішов він до ворожки, яка дала йому зілля і звеліла пити його ложкою, дванадцять разів освяченою. Та він поквапився, хотів швидше вилікуватися, тому почав пити ліки зі звичайної ложки. Він зробив один ковток, позеленів, побіг до лісу і пропав... Отака лісова панна!

Ця легенда нагадує казку Бажова про хазяйку Мідної гори, яка причарувала майстра-різьбяра.