У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Твір на тему: Як я розумію народний вислів «Без здоров'я немає щастя»

Твір на тему: Як я розумію народний вислів «Без здоров'я немає щастя»

«Доки здоров'я служить, то людина не тужить...» — це народна мудрість. В українських прислів'ях закладено багатовіковий народний досвід, який вважає здоров'я однією з найголовніших цінностей людини. «Без здоров'я немає щастя...» — так заповідали нам наші діди та прадіди. І це справді так! Щасливою є та людина, в якої немає хвороб, вона сильна, смілива і дужа. Якщо є здоров'я, можна досягти того, чого бажаєш. Якщо є сила — вибудуєш свій дім, є розум — зробиш цікаве відкриття. Тільки хвороба може бути завадою на шляху до будь-яких досягнень. Тому й треба берегти своє здоров'я!

Важливою складовою здорового способу життя народ вважає веселу вдачу, сміх. «Веселий сміх — це здоров'я...», «Весела думка — половина здоров'я...» — народне прислів'я допомагає зрозуміти просту істину: людина лиха, недобра, невесела — шкодить насамперед собі!

Якщо хтось має сумнів і думає, що щасливим можна бути без здоров'я, треба лише мати гроші — він помиляється. «Було б здоров'я, а все інше наживемо...», «Здоров'я більше варте, як багатство...», «Здоров'я за гроші не купиш,..» — отак твердять народні прислів'я!

Здоров'ю часто протиставляють хворобу, немічний стан. Скільки цікавого можна пропустити, скільки можливостей втратити, якщо витрачати свій час на хвороби та боротьбу із ними! Правильно каже народний вислів: «Люди часто хворіють, бо берегтися не вміють...»

Тож прислів'я навчають: здоров'я є однією з найбільших цінностей для людини, яку можна зберегти, та не можна ні набути, ні купити. Якщо подумати добре, одразу зрозумієш, що для цього треба робити! Це ж дуже просто! Дотримуватися певних правил, які допоможуть тобі бути у гарній фізичній формі і зберігати веселу вдачу! Смійся — і будь щасливий!